Culturele activiteit 2018
16 november - Jong Symfonisch Gent

Voor meer info  Jong Symfonisch Gent

Inkom: 25,00 EUR (receptie na het optreden inbegrepen)..


Kaarten te verkrijgen bij de leden en bij drukkerij Byttebier, Doorniksesteenweg 38, te Avelgem, tel. 056/64.40.15 info@drukkerijbyttebier.be
 


 

Culturele activiteit 2017

Voor meer info  Prima La Musica

Klik hier om een deel van het concert te beluisterenInkom: 25,00 EUR (receptie na het optreden inbegrepen)..

Kaarten te verkrijgen bij de leden en bij drukkerij Byttebier, Doorniksesteenweg 38, te Avelgem, tel. 056/64.40.15 info@drukkerijbyttebier.be

. 

   Culturele activiteit 2016


Voor meer info Thomas Blondelle


Culturele activiteit 2015


Voor meer info Blindman

Blindman


Culturele activiteit 2015


Culturele activiteit 2014
Culturele activiteit 2013 

 

Folder

 

VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013 om 20 uur: optreden van Het Kamerorkest  met stervioliste Ning Kam in de Sint-Martinuskerk te Avelgem, ingericht door Marnixring “De Vlaschaard” Avelgem-Zwevegem.

Het Kamerorkest kent een lange geschiedenis binnen de Vlaamse muziekcultuur. Meer dan 35 jaar droeg dit orkest de naam ‘Collegium Instrumentale Brugense’.

Stichter-dirigent Patrick Peire gidste het orkest langsheen bijzonder mooie projecten waarbij hij zich voornamelijk toespitste op werken uit de barok en het classicisme.

In 2007 werd de focus verschoven: muziek uit de vroege barok tot de periode van het classicisme werd meer en meer vervangen door muziek uit de romantische periode en hedendaagse muziek.

Het Kamerorkest is  uitgegroeid tot een veelzijdig strijkorkest dat diverse concertreeksen organiseert in Brugge, Gent en Ieper. Bovendien begeleidde Het Kamerorkest   de finalisten van het Concours International de Saxophone ‘Adolphe Sax’ in Dinant (november 2010) en was het te gast in diverse cultuurhuizen in Vlaanderen.

Het Kamerorkest brengt onder leiding van en samen met stervioliste Ning Kam, tweede laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2001, een feestelijk programma met werk van W.A. Mozart, F. Mendelssohn, D. Shostakovitsj en P. Tjaikovski

De opbrengst wordt gebruikt om te helpen het project relaxatie te verwezenlijken van het Orthopedagogisch Centrum Sint-Idesbald te Roeselare, campus Zilten, die werkt met kinderen/jongeren van 3 tot 21 jaar met gedrags- en/of emotionele stoornissen.

Inkom: 25,00 EUR (iedereen is welkom op de receptie in de fuifzaal van Spikkerelle nadien )

Kaarten te verkrijgen bij de leden en bij drukkerij Byttebier, Doorniksesteenweg 38, te Avelgem, tel. 056/64.40.15 info@drukkerijbyttebier.be.

 

 

 

Culturele activiteit 2012

 

  

 

VRIJDAG 16 NOVEMBER 2012 om 20 uur: Het REQUIEM VAN MOZART gebracht door  het Mechels Kamerorkest en het kamerkoor Vivente Voce in de Sint-Martinuskerk te Avelgem, ingericht door Marnixring “De Vlaschaard” Avelgem-Zwevegem.

 

Het jonge en dynamische Mechels Kamerorkest bestaande uit een 35-tal musici kwam medio 2004 tot stand onder impuls van huidig chef-dirigent  Tom Van den Eynde.

Met een standaardbezetting van acht eerste violen, zes tweede violen, vier altviolen, vier celli, twee bassen, twee fluiten, twee hobo's, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns gaat het Mechels Kamerorkest de uitdaging aan zich op professionele wijze te profileren in het klassieke repertoire.

In zijn korte bestaan heeft het orkest zich zeer snel een plaats weten te veroveren in het Vlaamse muzikale landschap. Ook krijgt het Mechels Kamerorkest stilaan internationale uitstraling.

 

Het koor Vivente Voce, in 1990 opgericht,  bestaat uit een veertigtal geschoolde en ervaren zangers en heeft thans als chef-dirigent Jeroen Keymeulen.

 

Naast het Requiem van Mozart zal U ook kunnen genieten van 5 Choralvorspiele voor strijkers (Johannes Brahms) en de 3 Geistliche Gesänge voor a capella koor (Joseph Rheinberger).

 

Solisten zijn:

Ann De Renais: één van de beste jonge Vlaamse sopranen.

Lien Haegeman: een veel gevraagde zangeres voor het operarepertoire, alsook voor concerten en recitals.

De tenor Teun Michiels en de bas Charles Dekeyser: beiden ook veel gevraagd.

 

Na het prachtig optreden van het Jeugd- en Muziekorkest Oost-Vlaanderen van verleden jaar, belooft dit terug een bijzonder sfeervol en uniek concert te worden.

 

De opbrengst wordt gebruikt om te helpen de snoezelchalet te verwezenlijken voor de leerlingen uit klas S1 van de school “Ter Bruyninge” te Marke voor aangepast onderwijs voor jongeren van 13 tot 21 jaar.

 

Inkom: 25,00 EUR (receptie na het optreden inbegrepen)..

Kaarten te verkrijgen bij de leden en bij drukkerij Byttebier, Doorniksesteenweg 38, te Avelgem, tel. 056/64.40.15 wouter.byttebier@skynet.be. 

 

Sponsors


Klik op sponsor om naar de website te gaan.